Croatia banka: DAB povećava kapital za 70 milijuna kuna

Bez autora
Apr 22 2010

Croatia banka izdala je obveznicu u vrijednosti 70 milijuna kuna koju je upisala Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB). Riječ je o kupnji konvertibilne obveznice Croatia banke na rok od pet godina, s mogućnošću konverzije u dionice. To je instrument koji se, sukladno propisima HNB, računa kao dopunski kapital, čime će se zadovoljiti propisana visina adekvatnosti kapitala banke. Zadnjeg dana ožujka na snagu je stupila nova Odluka o adekvatnosti kapitala banaka, po kojoj je minimalna stopa adekvatnosti umjesto dosadašnjih 10 posto, povećana na 12 posto. Croatia banka je prema nerevidiranim podacima za prošlu godinu imala stopu nižu od 12 posto, a u anketi su odgovorili da prema posljednjim projekcijama ispunjavaju potrebnu adekvatnost kapitala.

Croatia banka: DAB povećava kapital za 70 milijuna kunaCroatia banka izdala je obveznicu u vrijednosti 70 milijuna kuna koju je upisala Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), objavljeno je u srijedu na stranicama Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD).

Riječ je o kupnji konvertibilne obveznice Croatia banke na rok od pet godina, s mogućnošću konverzije u dionice, kazali su u DAB-u. Napominju da je to instrument koji se, sukladno propisima HNB, računa kao dopunski kapital, čime će se zadovoljiti propisana visina adekvatnosti kapitala banke.

Zadnjeg dana ožujka na snagu je stupila nova Odluka o adekvatnosti kapitala banaka, po kojoj je minimalna stopa adekvatnosti umjesto dosadašnjih 10 posto, povećana na 12 posto.

Croatia banka je prema nerevidiranim podacima za prošlu godinu imala stopu nižu od 12 posto, a u anketi koju je provela www.banka.hr posljednjih dana ožujka odgovorili su da prema posljednjim projekcijama ispunjavaju potrebnu adekvatnost kapitala

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik